Z Velké ceny Vietnamu nic nebude

GP Koreje | foto: Red Bull Racing

Nedávné zprávy o možné pořádání závodu ve Vietnamu byly poradcem FIA pro okruhy Hansem Geistem vyjasněny - v nejbližších letech se tam závodit určitě nebude.

Geistova návštěva Vietnamu spolu se schůzkou s vládními představiteli podpořila spekulace ohledně pořádání závodů v oblasti zátoky Nha Trang 320 km východně od Ho Či Minova města (psali jsme zde).

Bývalý ředitel A1 Ringu a bahrajnského okruhu uvedl: "Mým úkolem je obvykle informovat zainteresované strany o Formuli 1 a o tom, co obnáší stavba okruhu dle standardů FIA a organizování velké ceny. Řekl bych, že ze všech informačních schůzek se pouze 10 % podaří přeměnit v seriózní koncept. Ve Vietnamu bylo mou úlohou pouze informovat."

Dodal, že dle jeho informací mají velký zájem o pořádání závodů F1 v Jihoafrické republice, v Bulharsku, Rumunsku, Argentině a také o druhý závod v Číně.

O plánech Ukrajiny Geist údajně nic neví, ale okruh u Moskvy se přes jisté zpoždění zaviněné ekonomickou krizí blíží k dokončení: "Trať je z 50 % hotova. Řekl bych, že otevření můžeme očekávat v roce 2012. Do té doby budu Rusům pomáhat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy