Mika Häkkinen: Češi, buďte pyšní na své zdravotnictví!

Häkkinen, Mika | foto: McLaren

Na konci listopadu mohli občané Plzně se štěstím potkat na ulici třeba Miku Häkkinena, slavného mistra světa Formule 1! Finská závodní legenda má Plzeň v těchto dnech za svůj druhý domov. Proč?

Poblíž města známého celému světu spíše co do kvality piva, bydlí rodina jeho současné přítelkyně, Markéty Kromatové. Ta Mikovi porodila na konci listopadu dceru Ellu. „Je to ten nejhezčí pocit, jaký může člověk zažít,“ říká Häkkinen pro časopis TÝDEN.

Časopis se ptal Miky Häkkinena, jak spolupracuje s novináři, proč měl, když odcházel z porodnice před hlavou igelitovou tašku? Häkkinen to vysvětlil slovy, že s novináři normálně spolupracuje a rád, ale čeští bulvární novináři ho naháněli po celé nemocnici. Což postrádalo oboustranný respekt.

Häkkinen vyzvedl práci českých lékařů, kteří se o ně starali s obrovskou péčí. A dodal, Češi mohou být hrdí na schopnosti lidí ze zdravotnictví. Redaktor byl zaskočen, vždyť české zdravotnictví má obrovské problémy. Mika na to dodal, že nemluvil o systému, ale o lidech a servisu. Každá země má se systémem zdravotnictví problémy.

Proč Häkkinenova přítelkyně nerodila ve Finsku, kde je zdravotnictví na hodně vysoké úrovni? Prostě proto, protože se přítelkyně Miky cítí lépe doma. Mika ještě jednou poděkoval českým doktorům!

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy