Glock toužící po titulu: Příští rok budu na 99,9 % jezdit za Virgin!

Glock, Timo | foto: Panasonic Toyota Racing

Timo Glock si téměř stoprocentně věří, že bude závodit za "ruský" Virgin i v sezóně 2011.

Pro německý list Frankfurter Allgemeine Zeitung 28letý pilot navíc prohlásil, že stále touží po naplnění svého snu - zisku titulu v F1, podobně jako se to podařilo jeho krajanům a současným soupeřům - Michaelu Schumacherovi a Sebastianovi Vettelovi.

"Sebastian odvedl letos skvělou práci. Byl to jeho rok. Udělal pár chyb, ty ale udělali všichni. Jeho úspěch byl pro F1 důležitý a důležitý byl i pro Německo a německé automobilky po boomu, který kdysi vyvolal Michael Schumacher. Mělo by to pomoci otevřít dveře nové generaci," řekl Glock.

"Kdybych dostal možnost jezdit za Red Bull či McLaren, pak bych o tom určitě přemýšlel," vtipkuje pilot Virginu. "To by skýtalo nové příležitosti. Možná budu moci jezdit o titul - to je v každém případě stále mým cílem."


"Ale novou sezónu začnu opět s Virginem - to je na 99,9 % jisté. Na začátku roku jsme ztratili spoustu času pro vývoj, protože určité věci nefungovaly. Bylo přesto jasné, do čeho jsem se dostal. Každý pilot chce vyhrávat, což však nikdo nemůže očekávat od týmu, který začíná od nuly."

Vzhledem k příští sezóně je optimistou a věří, že jeho tým Marussia Virgin Racing bude konkurenceschopnějším: "Snad nyní můžeme zvětšit tým a lépe vyvíjet auto. Jsem rád, že na to máme profesionály. Naše kanály a senzory sbírají tolik dat, že kdybych se jimi měl zabývat, neměl bych čas na řízení auta."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy