Theissen jako šéf motorsportu u BMW skončil

Theissen, Mario | foto: BMW Motorsport

Mario Theissen od 1. ledna odstupuje z pozice šéfa BMW pro motorsport, bude nahrazen Jensem Marquardtem.

„Být šéfem BMW pro motorport je pro mě vysněným zaměstnáním a ukazuje to, jaká do mě byla vložena důvěra,“ řekl Marquardt. Theissen bude s Marquardtem po dobu šesti měsíců spolupracovat. „Nemám žádné pochyby o tom, že v Jensi Marquardtovi jsme našli toho pravého člověka pro tuto vzrušující práci,“ řekl Theissen.

Marquardt dříve pracoval pro Ilmor s motory pro F1 a ještě předtím pracoval jako generální manažer obchodního rozvoje pro Toyota Motorsport GmbH. „Kvalita modelu BMW M3, široký zákaznický sportovní program, podpora juniorských závodnických talentů a nad tím vším projekt DTM je fascinující výzva. Vím, že mě Mario Theissen bude podporovat v každé oblasti a já se už nemůžu dočkat, až budu moci začít pracovat,“ řekl Marquardt.

Theissen pracoval pro BMW motorsport od roku 1999 a podle slov 58letého Němce je teď ta správná chvíle pro přenechání své pozice. „Pozorně jsme prověřili všechna odvětví BMW motorsport a navíc náš záměr nastoupit do DTM. Teď je nejlepší čas svěřit vedení BMW motorsportu někomu novému,“ řekl Theissen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy