Prost: Vettel se stane klidnějším jezdcem

Závod šampionů | foto: www.raceofchampions.com

Alain Prost, legendární Francouz, který měl přezdívku “profesor“, věří, že titul mistra světa udělá z Vettela klidnějšího jezdce.

Němec Sebastien Vettel získal titul mistra světa o pouhé čtyři body před jezdcem Ferrari, Fernandem Alonsem. Vítězstvím v Abú Zabí se také Vettel stal nejmladším mistrem světa v historii MS Formule 1.

Jenže sezona Sebastiena to nebyla pouze velká vítězství, jako třeba v Suzuce nebo Abú Zabí, ale také několik zbytečných kolizí. Asi nad všechny ční sestřelení týmového kolegy Webbera v Turecku, kde si oba Red Bully jely pro pravděpodobný double. Ale můžeme jmenovat i odstřelení Buttona ve Spa. Za tyto nehody si Vettel vysloužil spoustu kritiky, podle níž je velmi nerozvážný.

Prost ale přepokládá, že se Vettel ziskem titulu uklidní a bude se nadále zlepšovat: „Teď, když má titul, tak už se bude na věci dívat trošku jinak. Některé věci bude brát více v klidu. Možná, že bude spolehlivější a získá tak více bodů. Takže si myslím, že bude v dalších sezonách ještě silnější, než byl letos.“

Na otázku, zda-li může Vettel získat stejný počet (tj. 4) titulů, jako získal Prost, odpověděl bývalý majitel závodního týmu F1, za který nastoupil i náš Tomáš Enge, následovně: „Myslím, že ano. Ten kluk je docela výjimečný.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy