Pirelli chce vylepšit show

Pirelli | foto: Pirelli

Společnost Pirelli potvrdila, že se v příští sezóně bude snažit přispět k vylepšení závodní podívané. Zároveň však chce být vnímána jako kompetentní výrobce pneumatik.

Letos v Kanadě rychle se opotřebovávající pneumatiky přispěly k oživení závodů, Bridgestone z tomu však příliš nadšený nebyl, protože to na něj údajně nevrhlo dobré světlo. Někteří s příchodem nového výrobce doufají, že by se v roce 2011 mohla situace z Kanady opakovat.

Během prvního testu Pirelli minulý týden v Abú Zabí se ukázalo, že pneumatiky Pirelli nemají takovou výdrž jako Bridgestone. Šéf italského dodavatele obutí Paul Hembery potvrdil, že kvůli tomu zaznamenali pozitivní ohlasy: "Byli jsme požádání o to, abychom vyráběli pneumatiky, které by pomohly vylepšit show. Pokud ale budeme týmy a piloty kritizování, pak ano - na další závod budeme schopni přivézt velmi trvanlivé pneumatiky."

Týmy podle něj byly po prvním testu velmi nadšené. K výtkám, že jsou zatím o 2 vteřiny pomalejší než odcházející Bridgestone, uvedl: "V této fází taková srovnání nemají žádnou cenu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy