Boullier o Petrovovi: Vypadá to pro něj dobře

Renault | foto: Lotus F1 Team

Vitalij Petrov má blízko k podepsání smlouvy, která by mu zajistila setrvání v Renaultu. Šéf závodního týmu Renaultu Eric Boullier je přesvědčen, že předvedl dost na to, aby si udržel své místo i pro sezónu 2011.

Po chabých výkonech a četných nehodách předvedl Petrov v Abú Zabí velmi dobrou jízdu, kdy dokonce odolal tlaku vícenásobného mistra světa Fernanda Alonsa v rychlejším voze.

Šéf Renaultu uznal, že tento výkon hodně zvýšil je šance na prodloužení smlouvy. Vzhledem k tomu, že rozhodnutí o tom, kdo bude příští rok závodit po boku Roberta Kubicy v Renaultu, je na spadnutí, největší šance jsou nyní dávány právě Rusovi.

"Jeho výkonnost v Abú Zabí bude mít pozitivní vliv na naše rozhodnutí. Stále si však potřebujeme k tomu sednout a já se chci ujistit, že o této situaci budu přemýšlet s chladnou hlavou. Stále máme i nějaká zklamání, musím však zvážit celkový balík a říct, že Abú Zabí pro něj vyznělo pozitivně," řekl Boullier.

Očekává se, že rozhodnutí Renaultu padne během tří týdnů. O místo se ucházejí také Nick Heidfeld a Adrian Sutil. Po propuštění Williamsem je volný i Nico Hülkenberg.

Boullier o těchto pilotech prohlásil: "Existují nějaké tlaky, byl jsem k nim ale velmi upřímný. Pro Vitalije to vypadá spíše lépe než hůře, takže mají menší šanci."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy