HRT neplatí, dohoda s Toyotou krachuje

GP Abú Zabí | foto: HRT F1 Team

Monopost Toyoty TF110, který se nikdy nedočkal závodů, nebude tvořit základ vozu HRT pro rok 2011. Ze slibné spolupráce kvůli neplacení závazků dle Toyoty sejde.

Toyota totiž dnes potvrdila, že spolupráce s týmem Hispania Racing F1 (HRT) byla přerušena a nebude pokračovat!

Toyotě zůstanou veškerá práva duševního vlastnictví k její současnému vozu F1 a může se zcela volně zabývat jinými projekty a podporovat nové zájemce o její inženýrské služby v oblasti vysokého výkonu.

V prohlášení dále stojí, že Toyotě je líto, že HRT nesplnilo své smluvní závazky a využije všech možností k uspokojujícímu uzavření této záležitosti.

HRT bylo médii nejen v České republice nesprávně spojováno  se smlouvou týkající se odkoupení rozsáhlých zařízení Toyoty v Marsdorfu včetně vozu TF110, tedy monopostu ve specifikaci pro rok 2010.


Bruno Senna s vozem F110, který pro HRT postavila italská Dallara

Hispania se již dříve rozešla s Dallarou, která postavila jejich vozy pro letošní šampionát Formule 1, což znamená, že HRT má velmi omezené možnosti pro rok 2011, jelikož nemá dostatečné kapacity pro návrh, vývoj a sestavení vlastního vozu.

Tým neměl ani základnu ve Španělsku, vozy připravoval de facto v garáži šéfa Colina Kollese na jihu Německa. Jedinou záchranou pro tým by mohla být Lola, Dome, Swift, Epsilon Euskadi či prodej závodní licence případnému zájemci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy