Buton: Na první sezónu u nového týmu to nebylo špatné

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button je docela spokojený s tím, jak si vedl ve své premiérové sezóně v novém prostředí u McLarenu.

Třicetiletý Button koncem loňského roku překvapivě přestoupil z týmu mistrů světa Brawn GP (dnes Mercedes GP) do McLarenu k dominujícímu Lewisovi Hamiltonovi, což někteří označili jako skok do "jámy lvové."

Na otázku německého Auto Motor und Sportu, jak je se svou první sezónou spokojený, Button odpověděl: "V podstatě ano. Pomohl jsem vyvinout auto směrem, který je dobrý, ale ještě není připravené pro mě. Byl jsem nucen v kvalifikaci činit oběti, protože jsem jen zřídka kdy našel dobré vyvážení svého monopostu.

A závěr? Dva závody před koncem mám stále matematickou šanci na zisk titulu, což na první rok v novém týmu není špatné. S tím můžu být docela spokojený."


Jenson Button v Koreji

Bylo to složité stát se součástí týmu z Wokingu, který neskrýval své nadšení z Hamiltona? "Nebyly tam žádné předsudky. McLaren ode mě očekával výsledky. I když byl vůz již vyvinutý, přesto jsem dokázal přispět svými postřehy a směrovat jej tak, aby mi více vyhovoval.

Tým si rychle uvědomil, že tam nejsem pouze kvůli ježdění, že se chci stát jeho součástí. Lewis také chápal, že dva piloti toho dokážou více než jeden, obzvlášť když dva z nás mají odlišný jízdní styl. Tyto přínosy budou během nadcházející zimy ještě větší díky tomu, že zde budu od počátku [vývoje vozu]."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy