Bude Interlagos vyžadující nižší přítlak vyhovovat vylepšené Force Indii?

Force India | foto: Sahara Force India

Týmy se již pomalu sjíždějí do Brazílie, kde nás čeká předposlední velká cena letošního ročníku Formule 1. Force India si od ní slibuje hodně a doufá, že okruh bude vyhovovat charakteristikám jejich vozu VJM03, pro který přivezou ještě i pár vylepšení.

Útok na její šestou příčku v šampionátu již avizoval Williams, kterému na indickou stáj scházejí pouhé tři body. Force India však věří, že nižší nároky na přítlak a případné rozmary počasí jim budou vyhovovat.

"Doufám, že Interlagos pro nás bude dobrou tratí. Vyžaduje nižší přítlak, což může vyhovovat silným stránkám našeho vozu, oba piloti si zde navíc v minulosti vedli dobře," uvádí šéf týmu Vijay Mallya.

"Mohou zde také nastat nepředvídatelné podmínky, v nichž dokážeme zazářit - jak jsme ukázali letos v Kanadě či v Koreji. Loni jsme se dobře kvalifikovali, a přestože je nyní konkurence mnohem větší a pole těsnější, stále doufám v to, že předvedeme dobrou show," dodává majitel Force Indie.


Monopost Force India VJM03 na startovním roštu v Koreji

Jeho tým jako jeden z mála do Brazílie přiveze i pár nových dílů: "Znovu vezeme nějaká drobná aerodynamická vylepšení a pár mechanických změn ve snaze dostat z vozu vše. Cítili jsme, že jsme z něj během kvalifikace v Koreji nedostali maximum, takže se v tom zkusíme v Brazílii zlepšit, abychom měli pro závod lepší výchozí podmínky. Jedná se opravdu o poslední zlepšení, dáme tedy hlavy dohromady, abychom z toho dostali vše, co jen jde."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy