Kubica: Bude to loterie

Kubica, Robert | foto: Lotus F1 Team

Velká cena Brazílie bude nepochybně velmi důležitou událostí, která významně ovlivní průběh bitvy o titul. Robert Kubica si ale v oficiálním prohlášení týmu myslí, že více než o jezdeckém umění to bude o štěstí.

Do konce sezony chybí jen dva závody, v Brazílii a Abú Zabí. A právě o brazilské Velké ceně Robert Kubica prohlásil, že podle něj všechno dění na trati ovlivní jen a pouze náhoda.

"Víte, Interlagos je tak trochu zvláštní okruh," řekl Polák. "Loni tu pršelo, což ovlivnilo celý závod. A právě počasí má vliv na všechno. Ale i když pršet nebude, je to těžký okruh. Především závěrečná rovinka je úsek, kde se rozhoduje téměř o všem. Je to tam hodně o výkonu motoru, velkou roli tu sehraje F-kanál. Na Interlagos se ale těším."


A není sám, Velkou cenu Brazílie napjatě očekává také Kubicův týmový kolega Vitalij Petrov. A nejde mu jen o napravení reputace po nepovedených závodech v Japonsku a Koreji. Petrov totiž bojuje o místo pro příští rok, které stále nemá jisté.

"Nemůžete čekat, že se po dvou nepovedených závodech posadím do auta a na všechno jen tak zapomenu," řekl Rus. "Nikdy jsem předtím na Interlagosu nejel, takže tím větší to pro mě bude výzva. V posledních letech se tam vždy jel zajímavý závod, takže se tam hodně těším."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy