Williams: Při výběru pilotů budou rozhodovat peníze

Williams | foto: Williams F1 Team

Spolumajitel Williamsu během závodního víkendu v Koreji naznačil, že ve výběru pilotů pro příští sezónu sehrají velkou roli peníze, které budou moci do týmu přivést díky svým sponzorům.

Tým, za nějž letos závodí Rubens Barrichello a Nico Hülkenberg, totiž přichází koncem roku o svého hlavního sponzora - Royal Bank of Scotland (RBS).

Právě s místem mladého Němce je spojován letošní venezuelský šampion GP2 Pastor Maldonado. Toho navíc podporuje státní ropná společnost PDVSA. Na dotaz, zda již náhodou s Williamsem nemá podepsanou smlouvu, jak před časem informovala některá média, odkázal novináře Patrick Head na předsedu Williamsu Adama Parra, který však v Jižní Koreji nebyl přítomen.

Ovlivní výběr pilotů peníze? "Tyto věci budeme zvažovat," váhavě připouští Head. "Je to hrozné pořád se odvolávat na radu, ale o těchto věcech se bude hovořit a hovoří v rámci správní rady Williamsu. Momentálně nejsme v pozici, kdy bychom přijímali nějaká finální rozhodnutí. Vím, že to zní povzneseně, ale dáme vědět, co děláme, až na to budeme připraveni."


Hülkenberg, kterého zastupuje Schumacherův bývalý komerční poradce Willi Webber, že by sice u Williamsu rád zůstal, ale za udržení svého místa nehodlá platit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy