Kubica o Koreji: První instalační kolo vám dá víc než jakákoliv příprava

gp japonska | foto: Lotus F1 Team

Jak se Robert Kubica po Suzuce připravoval na závod v Koreji a co si myslí o novém okruhu?

Roberte, prach již opět usedl po závodním víkendu v Suzuce. Jak hodnotíš víkend v Japonsku?
Byl jsem příjemně překvapen úrovni naší výkonnosti. Doufal jsem, že na tom budeme lépe než v Singapuru, protože Suzuka se více podobá Spa, ale nečekal jsem, že tam budeme až tak rychlí. V kvalifikaci jsme se hodně snažili a byl jsem překvapený, že jsem tak vysoko na roštu, žel nakonec jsme nic nezískali. Takové už je ale závodění: problémy mohou nastat, už jsem na to pak dále nemyslel.

Korea je nová pro všechny, co o ní víš?
Viděl jsem videa na YouTube a snažil se posbírat s týmem co nejvíce informací. Odjedu pár virtuálních kol, abych poznal trať před tím, než na ní ve čtvrtek vyrazím s inženýry. Abych byl upřímný, během prvních instalačních kol získáte více informací než během jakékoliv přípravy.

Co si myslíš o okruhu?
Trať vypadá dost zajímavě. Je tam kousek všeho: dlouhé zatáčky, rychlé a pomalé části a poslední sektor se zdá být docela náročný. Hodně bude záležet na úrovni přilnavosti asfaltu. Pokud bude vysoká, pak se některé zatáčky budou dát projíždět na plno, pokud bude nízká, bude to velká výzva.

Tento rok jsme viděli, jak se přilnavost s novým asfaltem hodně liší - při závodech jako byl Hockenheim a Kanada. Proto se velmi obtížně předpovídá, co se stane o víkendu v Koreji a jak konkurenceschopní vzhledem k soupeřům budeme.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy