Hrozí F1 dvoudenní závodní víkendy?

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Týmy F1 zvažují možnosti, jak vylepšit závodní víkendy, aby byly pro diváky atraktivnější. Podle čtvrteční zprávy serveru Autosportu přemýšlejí o zkrácení víkendu na dva dny.

Otázka zatraktivnění závodních víkendů byla na pořadu schůze Asociace týmů F1 (FOTA) v rámci víkendové Velké ceny Japonska, kdy se závodníci dostali na trať jen v pátek a v neděli. Ačkoli se myšlenka zavedení dvoudenního závodního víkendu nesetkala s velkou podporou, týmy cítí, že nějaké změny je třeba udělat, a zejména soudí, že pátky by měly být využity lépe.

"Myslím, že dvoudenní formát fungoval dobře v obtížných podmínkách, jaké byly v Japonsku. Osobně ale preferuji kvalifikaci v sobotu a závod v neděli," řekl šéf týmu Red Bull Christian Horner. "Ale s pátky se toho dá dělat mnohem víc," dodal Horner.

"O dvoudenním víkendu jsme se už bavili, ale nevypadá to, že se něco změní," řekla výkonná ředitelka stáje Sauber Moniša Kaltenbornová. "Jestliže nechceme zvyšovat počet závodů na víc než dvacet, a to nechceme, protože by to mělo vliv na množství personálu, který chceme naopak snižovat, musíme něco udělat se závodním víkendem. Musíme přemýšlet, jak ho udělat atraktivnější pro díváky," dodala.

Současná podoba závodního víkendu počítá se třemi tréninky, dvěma v pátek a jedním v sobotu dopoledne, kvalifikací s sobotu odpoledne a s nedělním závodem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy