Kubica se chystá na další soutěž, s Cliem S1600

gp japonska | foto: Lotus F1 Team

Jezdec Renaultu, Robert Kubica, se opět vrací na rallyové tratě. Tento víkend se postaví Polák na start Rallye d'Antibes (soutěž se koná na jihu Francie) s vozem Renault Clio S1600.

Nejedná se o leda jakou soutěž, Rally d’Antibes je zařazená do FIA mistrovství Evropy. To dává možnost Robertovi okusit jedny z nejhezčích asfaltových tratích, jaké v Evropě jsou. Doposud největší soutěží, které se Kubica zúčastnil, byla lednová Rally Monte Carlo.

Jenže tam jeho účinkování skončilo opravdu velmi rychle, když pouhých pár kilometrů po startu první RZ vypověděl službu motor jeho Renaultu Clio R3. Od té doby startuje jezdec týmu Renault F1 se starším Cliem S1600. Ve Francii to bude mít Robert těžké, protože se na start postaví více modernějších vozů této kategorie.

Rober Kubica v Cliu S1600 na Rally Monte Carlo

Své síly s polským jezdcem bude mít šanci změřit i náš Jan Černý s Citroënm C2 R2 Max. Kubicu bude navigovat Jakub Gerber. Rally startuje v pátek v noci a soutěžící projedou legendárními úseky Col de Bleine a Turini. 14 rychlostních zkoušek dává dohromady 161 ostrých kilometrů. Cílovou rampou projedou posádky v neděli odpoledne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy