Sergio Pérez vstoupí do Ferrari Driver Academy

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

V roce 2011 budeme Sergia Péreze vídávat v týmu Sauber, kde si odbude plánovaný debut ve Formuli 1.

Ferrari Driver Academy přivítá nový talent: Sergio Pérez, dvacetiletý Mexičan vstoupí do programu Scuderie Ferrari, který spatřil světlo světa na konci loňského roku, a jehož součástí je již šest pilotů.

Zpráva přišla jen pár dní od prohlášení týmu Sauber, že mladý Mexičan bude součásti jejich týmu v roce 2011. Sergio, tak bude členem týmu, který používá k pohonu svých monopostů právě motory Ferrari.

Sergio Pérez se narodil 26. ledna 1990, v Guadalajara. Svou závodní kariéru započal ve Spojených státech v monopostech v sérii Národního mistrovství Skip Barber. Od roku 2005 je vídán v Evropských soutěžích, jako je německá Formule BMW a od roku 2007 v britském šampionátu Formule 3, zatímco v roce 2008 vítězí ve čtyřech závodech stejné série, v celkovém hodnocení šampionátu končí na čtvrté příčce.

Na konci sezóny 2008 přechází do GP2, kde znovu vítězí ve čtyřech závodech, přičemž to nejcennější získává na trati v Monte Carlu, Sergio Pérez je aktuálně na druhém místě v celkové klasifikaci pro rok 2010, když do konce schází jen závod v Abu Zabí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy