Velká cena Ruska - hotová věc?

Ecclestone, Bernie | foto: BMW Motorsport

Bernie Ecclestone souhlasí s podmínkami Ruska na pořádání jeho první velké ceny v olympijském městě Soči v roce 2014.

Promotér Formule 1 prohlásil pro list Kommersant, že po několika kolech vyjednávání se obě strany na podmínkách dohodly a každá si odnesla kopii dokument. Podepsán však zatím není.

"Dokument stále není podepsán, když jej však vhodná osoba z Ruska podepíše, já tak učiním hned na druhý den," prohlásil Ecclestone.

Jedním z bodů smlouvy je samozřejmě poplatek pořadatelů za možnost uskutečnění velké ceny v roce 2014 - ten by měl značně převýšit částku tři čtvrtě miliardy Kč, kterou museli zaplatit nové okruhy v Singapuru či v Abú Zabí.

Zástupce ruského premiéra Dimitrij Kozak, jenž je rovněž vládním zmocněncem pro Olympijské hry v Soči, potvrdil, že obdržel od Ecclestona finální verzi smlouvy: "V otázce smlouvy panuje shoda, což může být základem pro dokončení rozhovorů."

Zatím se podle listu neví, jestli by Rusové postavili pro svou velkou cenu speciální okruh, nebo by využili současné silnice. Olympijské hry v roce 2014 na břehu Černého moře mají být největší události v zemi od rozpadu Sovětského svazu. Na projekt, jenž je pojímán velmi prestižně, dohlíží sám premiér Vladimír Putin.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy