Někteří piloti považují okruh v Suzuce za nebezpečný

gp japonska | foto: Lotus F1 Team

Podle Rubense Barrichella a Roberta Kubici, je potřeba zapracovat na únikových zónách, které v současném podání neodpovídají základnímu standardu bezpečnosti na okruzích.

Na prohlídce trati před Velkou cenou Japonska, se několik pilotů vyjádřilo k otázce bezpečnosti na okruhu v Suzuce. Především si vzali na paškál bezpečnostní únikové zóny, které v současném provedení neodpovídají standardu, na který jsou ve Formuli 1 zvyklí.

Mezi těmito piloty je samozřejmě, Rubens Barrichello, který znovu zopakoval všechna pozitiva i negativa japonských tratí, v konečném shrnuti se shodli na postupném procesu modernizace únikových zón.

„Tady jste pořád na limitu. Cítíte adrenalin po celou dobu, a to je to, co piloti mají rádi“, řekl brazilský pilot na adresu okruhu v Suzuce. „Práce, které tu byly provedeny, se zdají být užitečné, ale stále je to okruh starého stylu, na kterém je zapotřebí zlepšit únikové zóny, zvláště ty v esíčkách."

„Vždy je to o úhlu pohledu: pokud budu pilotem, který je trochu blázen, bude se mi líbit jezdit několik centimetrů od betonových zídek, ale pokud budu mít trochu zodpovědný přístup, pak musím uznat, že by bylo dobré mít ještě několik metrů asfaltu mezi dráhou a zídkou."

Také Robert Kubica souhlasí s názorem Rubense Barrichella: „Z pohledu bezpečnosti, bych řekl že Suzuka nepatří mezi tratě s vyšším standardem, víme o tom a je zapotřebí, abychom k tomu přistupovali zodpovědně."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy