Williams: zpočátku jsme čekali od Cosworthu víc

Williams | foto: Williams F1 Team

Tým Williams je aktuálně na sedmém místě v pořadí konstruktérů, ovšem na Force India ztrácí pouhé 4 body.

V prvních osmi Velkých cenách letošního šampionátu získal Rubens Barichello a Nico Hülkenberg pouze 8 bodů, v dalších sedmi závodech už získali bodů 48. Jejich výkonnost se zlepšuje, Indové jsou proto ve velkém ohrožení.

"Ze sportovního pohledu byl začátek sezóny velmi těžký, jelikož očekávání týmů bylo vysoké,“ řekl spolumajitel stáje Christian ´Toto´ Wolff v rozhovoru pro Kleinen Zeitung. Rakušan po zimních testech dle svých vlastních slov čekal mnohem lepší výsledky.

"Během těch 14 dnů jsme porovnávaly parametry s loňskými a viděli jsme vše velmi optimisticky,“ konstatoval Wolff. „Možná jsme byli optimističtí až příliš co se týče motoru.“ Odborníci dnes považují Cosworth za asi nejslabší motor v celém startovním poli. Samozřejmě však nejde o čistý výkon motoru, ale i o spotřebu a jízdní vlastnosti celého monopostu.

"Uvažovali jsme o změně dodavatele, ale nikde ne vážně,“ prozradil Wolff, který však Cosworth i pochválil: „V posledních týdnech se zlepšili, našli správný rytmus.“ K mání byl i motor Renault, ten však získal tým Lotus.

Toto Wolff si nemyslí, že motor je jediným slabým článkem současného balíku Williamsu. "Měli jsme problémy i s dohodou týkající se omezení počtu lidí. Byla to pro nás nevýhoda,“ dodává podnikatel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy