Hamilton: Nové testy FIA ovlivnily výkonnost Red Bullu

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Lewis Hamilton věří tomu, že nové zátěžové testy FIa zaměřené na potlačení nadměrné ohebnosti předních křídel a přední části podlahy vozů způsobily, že se výkonnostní náskok Red Bullu vytratil.

Red Bull podával ve většině závodů dominantní výkony a s náskokem vyhrával kvalifikace. Soupeři si po zveřejnění některých fotografií v Silverstone začali stěžovat na to, že rakouský tým porušuje pravidla FIA a volaly po zpřísnění zátěžových testů.

Mezinárodní automobilová federace proto zareagovala a během přestávky rozeslala oznámení týkajících se nových testů, které měla vykonat v Belgii a v Monze. Zástupci Red Bullu sice tvrdili, že na svých monopostech kvůli nim nemuseli vůbec nic měnit, Lewis Hamilton je však jiného názoru.

"V Maďarsku byl Vettel o dvě vteřiny na kolo rychlejší než zbytek, to je zkrátka něco nemožného mít takový náskok," cituje Hamiltona Bild.


Souboj Hamiltona s Vettelem (vpravo)

"My jsme se vždy drželi pravidel. Náš tým se zajímal o to, zda Vettelovo auto bylo legální. Informovali jsme FIA a Red Bull musel své auto přestavět, přičemž udělal krok zpět. FIA rozhodla správně," dodal britský pilot, který poslední dva závody kvůli kolizím nedokončil, čímž prohloubil svou ztrátu na lídra šampionátu Webbera.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy