Michael Schumacher o pneumatikách Pirelli

Schumacher, Michael | foto: Mercedes AMG F1 Team

Po posledním letošním závodu v Abú Zabí jsou na programu zkoušky nových pneumatik Pirelli, ale Michael Schumacher si nemyslí, že už během nich získá z nových pneumatik dobrý pocit a poznání toho, jak na tom pneumatiky Pirelli budou v příští závodní sezóně.

S letošními pneumatiky Bridgestone má Němec velké problémy a doufá, že se mu na pneumatikách Pirelli bude více dařit.

Jedna věc je zkušenost během prvního testování a druhá, jak se tyto pneumatiky budou vyvíjet v začátku příští sezóny a během celé sezóny,“ uvedl pilot Mercedesu. „Zůstává otázkou, zda gumy, které budeme mít v Abú Zabí, budeme mít i na začátku příští sezóny a zda s nimi budeme pokračovat.“

"V Abú Zabí ale pochopíme jisté věci. Víme, jaké je auto na pneumatikách Bridgestone a potom rychle pochopíme, o čem jsou pneumatiky Pirelli," pokračoval Schumacher.

Schumacher věří i tomu, že se Mercedesu vyplatí včasné přeorientování na auto příštího šampionátu. S ním by rád zabojoval o mistrovský titul, i když tomu nyní věří asi jen minimální počet fanoušků.

"Víme, že v tomto roce o titul bojovat nemůžeme, to je záležitost jen třech jiných týmů. A proto momentálně máme určitou časovou výhodu," konstatoval Němec. "Současně ale nesmíme zapomínat na to, že máme o něco menší zdroje. Doufáme, že to vykompenzujeme a odvedeme velmi kvalitní práci."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy