Kubica do Ferrari, Massa do Renaultu? Hush, hush!

Kubica, Robert | foto: Lotus F1 Team

Polský pilot stáje F1 Renault Robert Kubica by měl podle znovu se množících spekulací brzy přestoupit do Ferrari, opačným směrem má putovat Brazilec Felipe Massa. Zprávu přinesl ve středu server f1-live.

Zprávu o výměně obou jezdců přinesla španělská televize. Podobné informace zveřejnil i švýcarský Motorsport Aktuell, který tvrdí, že Massa na konci sezony italskou stáj opustí, aby udělal místo Kubicovi. Brazilec by se ale neměl ubírat k Renaultu, ale do stáje Sauber, která používá motory Ferrari. Právě vůz Sauber Massa pilotoval v roce 2002, ve své první sezoně v F1, a pak ještě v letech 2004 a 2005.

"Tyhle zvěsti se mi samozřejmě donesly," potvrdil Kubica, "ale nejdůležitější ze všeho je vítězství. Všichni jsme tady proto, abychom vyhrávali, a k tomu potřebujete to nejlepší auto. Teď jsem v Renaultu, takže se soustředím, abych jezdil co nejlépe a abychom společně naše auto vylepšovali. V roce 2011 chceme bojovat o titul. Pak se uvidí," uvedl první polský pilot v F1.

Kubica nepopírá, že by jednou rád za Ferrari závodil. "V motokárách, seriálu Formule Renault i v F3 jsem vždycky jezdil za italský tým, víc než rok jsem dokonce žil nedaleko Monzy. Ferrari je výjimečná stáj, jsou tam velké emoce, velká historie. Myslím, že každý pilot touží dostat místo u Ferrari," řekl Kubica.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy