Proč Brawnovi přibývající závody dělají starosti

Brawn, Ross | foto: Mercedes AMG F1 Team

Ross Brawn řekl, že mu přibývající závody a neustále se rozrůstající kalendář přidělává vrásky na čele. Pokud bude tento trend pokračovat, týmy se brzy dostanou na hranici svých možností.

V příští sezóně nás čeká o celkem 20 závodů, tj. o jeden více než letos (Velká cena Indie). Pro rok 2012 se staví okruh v texaském Austinu ve Spojených státech amerických, kde by chtěl Ecclestone uspořádat hned dva závody, předběžná dohoda je podepsaná s Římem a připravuje se také Velká cena Ruska. Pokud z kalendáře nebude nic vyškrtnuto, už jsme na 24 podnicích.

Šéf závodního týmu Mercedesu sice připustil, že pro F1 a diváky může být taková expanze dobrá, ale pro samotné týmy, inženýry a mechaniky to už únosné být nemusí. Možná to povede k vytvoření dvou interních týmů, které by se střídaly ob závod. Souvisely by s tím ale mnohem vyšší náklady, než by jím Ecclestone za účast v dalších závodech nabídl.


Jak budou lidé zvládat větší množství závodů?

"Chceme tyto další závody, protože to je dobré pro Formuli 1, ale začíná to narůstat do kritického stavu, který již lidé nebudou moci zvládnout. Všichni mají své rodiny a 20 závodů představuje spoustu času mimo domov.

Proto si myslím, že budeme muset začít přemýšlet o tom, kolik zbývá lidem času mimo závodní dráhu. Najdeme řešení, musíme to pečlivě promyslet," uvedl Brawn.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy