Grafika: Analýza startovní procedury

gp itálie | foto: Red Bull Racing

MONZA - STARTOVNÍ PROCEDŮRA; Jak se povedlo pilotům odstartovat? Kdo z nich si po průjezdu cílem prvního kola polepšil a kdo se propadl?

Všeobecně můžeme prohlásit, že téměř všichni jezdci startující ze zadních pozic na skrumáži v první šikaně, vydělali. Nejhůře dopadl Lewis Hamilton, který kolidoval s Felipem Massou, což mělo neblahý účinek na přední pravé zavěšení stříbrného McLarenu. Závod pro britského pilota skončil v nájezdu do zatáčky Lesmo.

Dalším smolařem, byl Adrian Sutil, který se nechal vytlačit do kačírku a propadl se na konec startovního pole, poté co startoval z 11. pozice. Rozhodl se pro změnu strategie a hned v následujícím kole zajel ke svým mechanikům a přezul na tvrdé pneumatiky. Nakonec se ukázalo, že toto rozhodnutí nebylo až tak správné, Adrian musel do boxů znovu ve 36. kole, jako jediný tak absolvoval dva pit stopy.

Také Mark Webber, nedokázal zužitkovat start z přední pozice a po průjezdu prvním kolem u jeho jména svítila červená šipka, která poukazovala na ztrátu pěti pozic. Alonso, Vettel, Barrichello a Kovalainen se vypořádali vcelku obstojně se zmatkem v první šikaně a propadli se o jednu pozici.

Naopak nejlépe odstartoval, před závodem penalizovaný, Timo Glock, který získal sedm míst. Stejně dobře odstartovala většina jezdců ze zadních pozic, Jamamoto a di Grasi poskočili o tři pozice, Petrov a Liuzzi dokonce o pět míst. Pedro de la Rosa, získal čtyři pozice, stejně jako Kubica, nebo Schumacher, ale i Buemi s Toro Rosso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy