Tým Renault stojí víc, ale návrat automobilky nechce

Charouz, Jan | foto: BPA sport marketing, a.s.

Majitel společnosti Genii Gerard Lopez, jenž aktuálně vlastní stáj F1 nadále startující pod značkou Renault připustil, že jsou finanční náklady týmu větší než plánoval, ale s plněním vytyčených cílů panuje spokojenost a o vstupu automobilky zpět do týmu není potřeba uvažovat.

„Co se týče financí, jsme na tom asi tak, jak jsme si plánovali, ale trochu jsme překročili výdaje. Rozhodli jsme se však pro tuto cestu a zatím nám to ve všech směrech vychází,“ cituje Autosport Lopeze.

Letošní monopost stáje nebyl v úvodu sezony příliš konkurenceschopným, ale postupně zrychloval a později dokázal Robert Kubica konkurovat i pilotům předních týmů. Téměř každý závod mají připravená menší či větší zlepšení. Jen F-kanál připravovali ve dvou odlišných verzích.

„Přestože jsme získali několik pódiových umístění, přemýšlet o vítězstvích je zatím předčasné. Své cíle si plníme, ostatní ukáže čas,“ uvedl Lopez.

Konstruktéři pracují nejen na letošním voze, ale pilně připravují monopost pro rok příští. Podle Lopeze jsou simulace zatím velmi nadějné a rychlost by měl mít příští monopost už v úvodu sezony 2011.

V zahraničních médiích se objevily spekulace, podle kterých je automobilka Renault natolik spokojená s výsledky a chodem týmu, že zvažuje odkup majoritního podílu akcií zpět.

Tým Renault se rozhodl úvahy dementovat a uvedl, že současné partnerství, automobilka si ponechala motorárnu, je v souladu se zájmy a představami automobilky i Genii. „Renaultu se dostává dostatečné reklamy a vztahy jsou dobré, není důvodu na tom něco měnit.“

V souvislosti s Renaultem se objevily další informace, jež však nejsou zřejmě založeny na reálném základě. Opět se totiž hovoří o přestupu Kubicy do Ferrari, opačným směrem by měl jít Massa. Ferrari však před letní přestávkou podepsalo s brazilským pilotem novou smlouvu. Další úvaha se týká poněkud slabšího Petrova, Renault by ho i s motory mohl údajně poslat do Lotusu. Avšak právě investice ruského pilota z významné části naplňují rozpočet stáje z Enstone…

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy