Přední křídla Red Bullů i McLarenů jsou v pořádku, prokázaly testy

GP Belgie | foto: Bridgestone

Přední křídla Red Bullu a McLarenu se neprohýbají víc, než je povolené. Dokonce ani podle nových testů ne. Rozhodla o tom inspekce Mezinárodní automobilové federace po pátečních trénincích.

FIA si na Velkou cenu Belgie připravila přísnější testy flexibility. Týmy Red Bull a Ferrari totiž čelily kritice ostatních týmů za příliš pružná přední křídla, která jsou údajně v rozporu s pravidly (více se o tom dočtete zde). Inspektoři Mezinárodní automobilové federace však žádný nelegální prvek neobjevili.

Red Bull Marka Webbera a McLaren Lewise Hamiltona byly podrobeny prohlídce po pátečních trénincích. Podle technického delegáta formule jedna Jo Bauera oba vozy podstoupily nové testy předních křídel a také test prohýbání podlahy.

Oba vozy byly, podle Bauera, „shledány vyhovujícími podmínkám technických pravidel, které pro formuli jedna na rok 2010 připravila FIA.“

Prohlídkou monopostů Ferrari, které byly také kritizovány za příliš pružná křídla, se inspektoři nezabývali. Mohou tak však ještě učinit po kvalifikaci či po závodě.

Pro Red Bull ani splnění podmínek nového testu předního křídla neznamená úplně očistění od  podezření z nelegálních prvků na voze. Rakouský tým stále čelí obvinění z využívání pohyblivých prvků karoserie. Soupeřům se nepozdává podlaha modrorudých monopostů. Nová pravidla a testy podlahy ale budou představeny až na Velké ceně Itálie. Do té doby zřejmě kritika týmu vedoucího pohár konstruktérů neutichne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy