Virgin by s původním rozpočtem zkrachoval

virgin | foto: Manor Racing

Situace nové stáje není nijak vynikající nejen po stránce výsledkové, ale ani po stránce finanční. Vedení týmu neprozradilo, kolik do provozu investuje samotný Virgin Richarda Bransona, ale nyní musí hospodařit už s rozpočtem čítajícím 150% původního plánu.

Stáj Virgin byla první, která navrhla svůj monopost F1 jen prostřednictvím počítačových simulací, bez testů v aerodynamickém tunelu. Právě tyto úspory měly zajistit konkurenceschopnost i při rozpočtu do 30 milionů USD.

Šéf a spoluvlastník týmu založeného miliardářem Bransonem John Booth nechce prozradit, kolik procent rozpočtu kryje světově známá značka.

V loňském roce se Virgin výborně prezentoval jako sponzor mistrovské stáje Brawn GP, navíc za málo peněz. „Taková možnost se ale pro letošní rok už nenabízela,“ uvedl Booth v reakci na otázku, zda by nebyla pro Virgin lepší spolupráce s nějakým předním týmem.

Bransonova filozofie je ale jiná, vždy se snaží podporovat mladé projekty, navíc s novými přístupy a metodami, jedná se o přístup ne nepodobný Red Bull Dietricha Mateschitze.

„Snažíme se o jiný přístup a Richard si toho cení, když vstoupil Red Bull do F1, peněz bylo všude hodně, nebyla krize, jako při našem debutu.“

Booth potvrdil, že vazba na značku Virgin je pevná a dlouhodobá a věří, že se výsledky brzy dostaví.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy