HRT v Belgii opět s Jamamotem

Jamamoto, Sakon | foto: HRT F1 Team

Tým HRT potvrdil pro blížící se Grand Prix Belgie v kokpitu jednoho ze svých monopostů opět Japonce Sakona Jamamota.

Japonský jezdec Sakon Jamamoto naskočil do závodů Formule 1 jako dočasná náhrada za Bruno Sennu v Silverstone. Po jeho návratu „vyštípal“ pro další závody z kokpitu Inda Karuna Chandoka, což zopakuje takév Belgii. Chandok doufal, že po letní přestávce už bude opět závodit, tým má na to ale opačný názor, protože potvrdil pokračující spolupráci s Japoncem.

"Teším se, že budu opět na trati. Ve Spa-Francorchamps jsem už byl s týmem Spyker už v roce 2007," oznámil novinářům Japonský nástupce Chandhoka Sakon Jamamoto.

Jeho týmový kolega Bruno Senna zase skonstatoval, že charakter belgické tratě vyžadující si nízký přítlak by mohl monopostům HRT vyhovovat: "Spa je okruh se střední úrovní přítlaku, což vyžaduje stabilitu monopostu při vysokých rýchlostech. Nesmíme zapoměnout, že v zatáčkách je průměrná rychlost dost vysoká," řekl Brazilčan: "Bude velmi důležité najít správný balanc auta. Úroveň přítlaku, který Spa vyžaduje, by mohl sedět našemu autu. Když k tomu připočítám to, že s podobným typem tratí si rozumím, tak se na nejbližší závody velmi těším. Už ať sedím v autě," zakončil úvahu synovec slavného Ayrtona Senny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy