F1 by mohla v Americe vydržet až 40 let

GP Malajsie (Sepang) | foto: GEPA pictures GmbH

Od roku 2012 bychom měli být opět svědky GP USA. Tentokrát ne na okruhu v Indianapolis, kde se jelo naposledy v roce 2007, ale na nově zbudované trati v texaském Austinu. O okruhu za 180 milionů dolarů promluvil na oficiálních stránkách formule 1 organizátor stavby Tavo Hellmund.

„Považoval jsem Austin za vyhovující místo a zašel s touto myšlenkou za Berniem. Austin se za posledních 15 let rozvinul v každém směru, takže nebylo lepší místo pro konání Grand Prix USA. Stát Texas se vyvinul v 11. největší světovou ekonomiku a mnoho ze společností Formule 500 má své sídlo zde,“ zdělil Tavo Hellmund.

A jakže to bude trať vypadat? „Tato trať má přirozené výškové rozdíly, což slibuje rychlou trať s obtížnými zatáčkami. Ale nejdůležitější věcí je, že to musí být mistrovské dílo vhodné především pro fanoušky. Diváci musí mít možnost vidět velkou část trati, ať už budou kdekoli na okruhu.“

„Mojí filozofií je, že musíte byt ve správný čas, na správném místě a teď si myslím je ten správný čas pro GP v Austinu. Smlouvu máme na příštích 10 let, ale mohli bychom tu závodit až 40 let,“ odhalil délku kontraktu Hellmund.

Pro ty co se těšili, že tímto skončí plány na postavení městského okruhu v New Yorku, mám špatnou správu. Bernie se svých umělých okruhů v městech jen tak nevzdá! „Ujasněme si jednu věc: Austin bude pořádat GP USA. Ale to neznamená, že nemůžeme mít jiný závod v USA pod jiným názvem. Byl bych blázen, pokud by existovala možnost závodit v New Yorku a já odpověděl „ne díky“. Ale pro teď to není víc, než jen pouhý sen. Skutečnost je taková, že máme smlouvu s Austinem a právě zde se uskuteční GP USA,“ objasnil svoje zaoceánské plány Bernie Ecclestone.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy