McLaren očekává, že bude v Maďarsku konkurenceschopnější

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Kolotoč Formule 1 se přesouvá z Německa do Maďarska, kde se pojede závod již tento týden. McLaren ani přes novinky na voze na Hockenheimu příliš neoslnil, na Hungaroringu však čeká lepší výsledek.

"Do Budapešti jedeme optimističtěji naladěni, co s týče naší rychlosti - tým si na zdejší trati vždy vedl dobře, navíc cítíme, že naše konfigurace vozu pro generování vyššího přítlaku by tomuto okruhu měla vyhovovat," uvádí Jenson Button.

"O nových výfucích a podlaze se toho učíme stále více a podle mě jsme během nedělního závodu v Německu nasbírali velmi užitečná data. Nyní je to o tom, abychom z našeho balíku vyždímali maximum, a doufáme, že před letní přestávkou získáme velmi dobrý výsledek, který by byl velkým kladem pro všechny uvnitř týmu," dodává úřadující mistr světa.


Zastávka Jensona Buttona v boxech na Hockenheimu

Lewis Hamilton zde zvítězil hned ve svém prvním roce ve Formuli 1 a na Hungaroring se rád vrací: "Miluji závody v Maďarsku... okruh je docela zvláštní: má pověst velmi pomalého okruhu, kde se nedá předjíždět, já s tím ale úplně nesouhlasím.

Je zde pár velmi rychlých zatáček - očividně slepá levotočivá číslo 4. a pravotočivá č. 11. Po úpravě první zatáčky se z ní stalo místo, kde se určitě dá předjíždět, i když to není jednoduché."


Hamilton dojel ve Velké ceně Německa před svým týmovým kolegou na čtvrtém místě

Šéf obou pilotů McLarenu Martin Whitmarsh také očekává v Maďarsku lepší výsledky: "Neděláme si iluze o naší rychlosti, která nám na Hockenheimu ve srovnání s konkurencí scházela. Monopost MP4-25 by měl v nastavení pro vysoký přítlak podávat lepší výkon. Povzbuzením je, že jsme odjeli závod s novým difuzorem, přes něhož proudí horké výfukové plyny, čímž jsme získali spoustu dat, abychom s tímto řešením mohli udělat další pokroky."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy