Schumacher brání týmovou režii Ferrari

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Michael Schumacher plně chápe rozhodnutí Ferrari. Podle legendárního Němce je jasné, že se tým musí především soustředit na šampionát.

„Soustředil jsem se především na svůj závod, toto rozhodnutí jsem přímo nepocítil. Tým mě o tom vysílačkou neinformoval. Až jsem potom na jedné obrazovce zahlédl, že už Felipe není první a vítězí Fernando. Musíme se nad tím zamyslet, F1 není žádná nedělní projížďka, ale jde o šampionát a body do něj. Kdyby Alonsovi na konci roku právě těchto 7 bodů chybělo k titulu, tak by každý říkal: No co to bylo za hloupé rozhodnutí tehdy na Hockenheimu!“ míní Schumi.

„Tým pracuje celý rok velmi tvrdě na tom, aby vyhrál šampionát. Mechanici tráví v garáži občas i noci. Když si uvědomíte, jak moc nákladné závody jsou a když pak má jeden ze závodníků větší šanci na titul, tak je zcela pochopitelné, že se mu tým snaží pomoci. Obvykle se k tomu přistupuje až v závěru sezony, ale je možné, že se tak stane i dřív.“


Schumacher taková rozhodnutí z dob svého působení u Ferrari zná,
většinou to bylo v jeho prospěch...

„V minulosti jsem se často do podobné situace dostal i já a také jsem tím rozzlobil spoustu lidí. Jenže na ty nemůžete brát ohled, protože zde jde o šampionát, o nic jiného. Felipe měl letos smůlu a tak má méně bodů. McLaren a Red Bull jsou vpředu a letošní šampionát je hodně zamotaný. Jak se blížíme ke konci sezony, tak se každý snaží vytěžit z dané situace maximum,“ uvažuje Němec.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy