Di Resta se kvůli experimentu Bridgestonu na Hockenheimu nesveze

di Resta, Paul | foto: Sahara Force India

Stáj Force India potvrdila, že jejich testovací pilot Paul di Resta nezasáhne do pátečních tréninků kvůli velkému rozdílu mezi pneumatikami, které veze Bridgestone do Německa.

Di Resta letos obvykle nastupoval místo jednoho ze závodních pilotů do prvního pátečního tréninku. Jenže Adrian Sutil s Vitantoniem Liuzzim na Hockenheimringu potřebují co nejlépe poznat chování velmi odlišných směsí pneumatik.

Bridgestone totiž poprvé v historii dovezl zároveň svou nejtvrdší a nejměkčí směs - pouze mezi těmito dvěma si budou moc piloti volit v případě, že nebude pršet. Přitom je obvyklé, aby se lišily maximálně o dva stupně tvrdosti. Po vzrušující podívané v Kanadě, k níž přispěly pneumatiky a zajímavé strategie, se japonský výrobce pneumatik rozhodl přivézt super-měkkou a tvrdou směs, aby svým dílem zkusil zatraktivnit závod.


Di Resta před svým výjezdem ze silverstonských garáží

Di Resta je rozhodnutím týmu přirozeně zklamaný: "Je to škoda, ale rozhodnutí plně chápu. Do Hockenheimu Bridgestone přiveze dvě směsi, které se liší o dva stupně: super-měkkou a tvrdou - místo obvyklého rozdílu o jeden stupeň. Piloti a inženýři je proto musí dobře poznat. Rozhodnutí přišlo relativně pozdě, ale raději takto, než udělat chybu v kritické fázi sezóny."

Na Hungaroringu o týden později by se Di Resta už ale opět měl dočkat: "V Maďarsku budu zpět, vystřídám Tonia v prvním tréninku, takže tam budu pokračovat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy