Nový tým bude muset předložit 16 milionů liber

gp bahrajnu | foto: Caterham F1 Team

Uchazeč o volné třinácté místo na startovním roštu bude muset disponovat minimálně 16-ti miliony liber (přibližně 19 milionů euro). Tento postup má zamezit obdobným problémům, které se naskytly při výběru nováčků letošní sezóny, kdy tým USF1 na rošt ani nenastoupil.

Svou přihlášku před nedávnem stáhl z důvodu nejisté ekonomické situace tým GP2 ART Grand Prix. Potencionálními zájemci tak zůstávají španělský Epsilon Euskadi, americká skupina Cypher a možná i srbský Stefan GP. Na výběr nového týmu už nezbývá moc času, zavedené týmy už na svých monopostech částečně pracují.

„Řekli jsme jim, že pokud nemohou složit kauci 16-ti milionů liber, tak o ně nemáme zájem,“ uvedl Ecclestone. „Jestliže je teď nemůžou najít, neexistuje cesta, jakou by se na rošt mohli dostat.“

Do roku 2008 musely nové týmy také skládat kauci, která jim byla vrácena v případě, že se na roštu objevily. Tato povinnost byla posléze zrušena, aby se umožnil snazší vstup nových týmů. Nicméně po nepříliš vydařeném výběrovém řízení na letošní sezónu, kdy tým USF1 nakonec nenastoupil, HRT změnilo své majitele a nejúspěšnějším z nováčků je ten, který byl vybrán až jako poslední, vstupuje znovu v platnost. V současnosti s mírnějšími finančními požadavky, než tomu bylo do roku 2008.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy