Hill předpovídá: Bouře mezi Hamiltonem a Buttonem začne na Silverstone

Hill, Damon | foto: www.dtm.de

Damon Hill předpovídá, že “hrané“ přátelství mezi jezdci týmu McLaren, Lewisem Hamiltonem a Jensonem Buttonem, už dlouho nevydrží a přeroste v otevřený souboj. Podle bývalého mistra F1 by k tomu mohlo dojít už na Silverstone.

„Zatím si dávali oba jezdci pohov. Jenže mezi nimi to začne vřít. Souboj mezi dvěma britskými jezdci v možná nejlepších vozech startovního pole bude opravdu velmi napínavý a fascinující,“ míní Hill.

Hamilton a Button jsou na prvních dvou místech v hodnocení šampionátu jezdců. Jejich vzájemný vztah je velmi harmonický. Zatím to pouze jednou mezi těmito dvěma britskými šampióny F1 posledních let zajiskřilo, stalo se tak během VC Turecka, když Button předjel vedoucího Hamiltona, který mu předjížděcí manévr dokázal o pár zatáček dál vrátit.

Další britský šampión F1 (z roku 1996), Damon Hill, si ale myslí, že napětí mezi Brity v McLarenu se v druhé polovině sezony s probíhajícím soubojem o titul zesílí: „Jenson nedovolí Lewisovi, aby mu poodskočil. Tvůj nejdůležitější protivník je vždy týmový kolega. A když máte tak dobrého kolegu, jako Jensona nebo Lewise, tak není nikdy nic rozhodnuto.“



„Vím, že Lewis je typ jezdce, který chce být vždycky první, což je skvělé. Je to přesně to, co od jezdce očekáváte. Zatímco Jenson je možná trošíčku více vyzrálý a má realističtější názor na věci. Tohle by mohl být celý svár problémů. Silverstone je tradičně v kalendáři zařazen uprostřed léta, uprostřed sezony. Od teď už je to jasný boj o titul a je zde místo pouze pro jednoho...“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy