Button pojede s vítězným vozem Hamiltona

Již tento víkend se koná festival rychlosti v Goodwoodu. Jenson Button dostal velice zajímavou šanci, protože usedne do vozu MP4/23, tedy stroje, s nímž v roce 2008 získal jeho kolega Hamilton titul mistra světa. Lewis s tímto autem dokázal zvítězit hned pětkrát: Austrálie, Monako, Británie, Německo a Čína.

Na tradičním setkání silných vozů se bude prezentovat spousta jezdců ve strojích z různých období. Většinou se jedná o velmi úspěšná auta, která se zapsala památným písmem do historie motorsportu, za jejich volanty se představí neméně slavná jména.

„Na Goodwood se už opravdu těším. Letos budu řídit dva slavné vozy. První je monopost, který dovezl mého kolegu, Lewise Hamiltona, až k titulu mistra světa v roce 2008, tedy McLaren MP4/23.

Je to úsměvné, protože je to sice jen pár let zpět, ale úplně jsem zapomněl, že je na voze taková spousta aerodynamických prvků,“ píše na svých webových stránkách Button.

„Tím druhým bude formule Alaina Prosta z roku 1986 - MP4/2C. Už jsem v něm seděl, je to úplně jiný svět. V kokpitu úplně chybí boční ochrana jezdcovy hlavy, mohu se skoro dotknout zavěšení, dokonce i země. Jezdci této doby museli být opravdu odvážní chlapíci. Je to fakt cool auto!“

 



Co vy? Také vzpomínáte na vozy s aerodynamickými křidélky z
let (ne)dávno minulých...

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy