Audi opakuje: F1 nás nezajímá

GP Číny (Šanghaj) | foto: Red Bull Racing

Audi neplánuje svoje zapojení se do F1 jako druhý německý výrobce. V německých mediích totiž panovaly zvěsti, podle kterých se u Audi vstup do F1 zvažovalo.

V současnosti se v F1 angažují pouze dvě automobilky, jsou jimi Mercedes a Fiat – ten přes Ferrari, které mu patří. Jen dodejme, že Renault je na startu sice také, ale tým již automobilka nevlastní a má v něm pouze menšinový podíl. Audi znovu vyvrátilo spekulace, podle kterých by se k těmto automobilkám mělo přidat.

„Jsme přesvědčeni, že F1 není pro Audi vhodná, minimálně ne s technologiemi, které jsou v současnosti používány. Nemají totiž žádnou vazbu na vývoj našich sériových vozů,“ říká Dr. Wolfgang Ullrich, šéf motorsportu Audi, pro německou agenturu SID.

I když tyto spekulace byly již několikrát opakovaně vyvráceny, trojité vítězství ve 24 hodinovce v Le Mans, která se jela minulý měsíc, tyto spekulace znovu oprášilo (reportáž z 24 hodinovky v Le Mans naleznete zde).

Audi letos v Le Mans vyhrálo, zase...



„Krom toho, že musíme vyhrát ještě minimálně sedmkrát, abychom se dostali na nejvyšší stupínek tabulky v počtu vítězství v Le Mans, vidíme Le Mans jako nejlepší platformu pro testování a demonstraci našich nových technologií ve sportu. Je to lepší než kterýkoliv jiný druh sportu,“ zakončil Ullirich.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy