Kubica je připraven k prodloužení smlouvy s Renaultem

Kubica, Robert | foto: Bridgestone

Robert Kubica je připraven se na delší dobu upsat Renaultu - pokud dokáže, že bude mít dostatek finančních i technický prostředků na to, aby mohl bojovat o titul.

Polák už otevřel rozhovory se svým současným zaměstnavatelem - před podpisem ale hledá záruky pro to, že tým bude mít dostatek peněz na to, aby během několika příštích let mohl jezdit na špici. Uvědomuje si, že nezanedbatelný, ale vrtkavý finanční příjem plyne z Ruska díky přijetí Vitalije Petrova na post druhého závodního pilota.

Dle zákulisních informací tým připravuje podpis s novým hlavním sponzorem - společností MasterCard, díky čemuž by se finanční situace týmu mohla podstatně zlepšit. Tým je natolik optimistický, že jeho vlastník Gerard Lopez informoval ostatní členy managementu o možnosti  angažování Kimiho Räikkönena, pokud by se chtěl do Formule 1 vrátit s Renaultem.

Kubica o víkendu prohlásil, že si o svou budoucnost momentálně starosti nedělá, ale připustil, že finanční stránka bude klíčová pro to, zda prodlouží pouze o rok nebo se uváže dlouhodoběji.

Renault ústy svého šéfa Erica Boulliera potvrdil, že tým má o Robertovy služby velký zájem: "Určitě ho chceme a už jsme spolu hovořili. Nyní je na nás, abychom ukázali, že máme ambice, které jsou rovněž zajištěny patřičnými prostředky. Pokud to uděláme, jsem si jistý, že zůstane. Pokud nebude chtít zůstat, pak odejde, to je jednoduché."

Prohlásil také, že si z kolujících informací ohledně koketování s Mercedesem nic nedělá: "Robert je vysoce ceněným pilotem a vzhledem k tomu, že mu letos končí smlouva, stává se velice atraktivním. Je to normální."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy