McLaren a Mercedes kritizují Ferrari kvůli testu

Whitmarsh - Haug | foto: McLaren

Ferrari udělalo před VC Evropy ve Valencii test modernizovaného stroje (B verze monopostu) na své testovací dráze ve Fioranu. To se nesetkalo s pochopením u stájí McLaren a Mercedes.

Testování během sezony je zakázané, nicméně Ferrari toto pravidlo obešlo. Týmy totiž smí se svými vozy vyjet na trať za účelem pořízení filmových záběrů (například pro reklamy), což přesně Ferrari učinilo. Pravidla tím de facto neporušilo, jenže je to minimálně v rozporu s duchem pravidel.

„Nikdy by mě nenapadlo, že budeme toto pravidlo muset upřesňovat. Jenže kvůli jedné stáji asi ano. Proto tyto účely mají týmy využívat možnosti testovat svůj vůz na rovné ploše při testech, které probíhají v přímé linii. Během roku se mohou uskutečnit takové testy po dobu čtyř dní. Navíc tahle metoda je v souladu i s duchem pravidel,“ říká šéf McLarenu Whitmarsh.

K němu se přidává i šéf Mercedesu, Brawn: „Za určitých podmínek lze nové prvky na voze otestovat i během sezony. Budeme muset zapracovat na přesnější definici těchto možností. Nikdo totiž nechce, aby se vrátili testovací týmy, který by stály velké množství prostředků. Naopak se mi velice líbí nápad, uspořádat test po skočení VC, tak jak tomu bude například v Abu Dhabi.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy