Grosjean v AutoGP poprvé vyhrál, Charouz pátý

Grosjean, Romain | foto: Lotus F1 Team

Romain Grosjean vyhrál svůj první závod série Auto GP v belgickém Spa. A zaslouženě. Dominantními výkony na sebe upozorňoval již od sobotních tréninků a v neděli vyhrál způsobem start - cíl.

Přesto v závodu příliš klidný být nemohl. Luca Filippi na něj neustále vyvíjel tlak a až do prvních zastávek v boxech se držel na dostřel jedné vteřiny. Po nich však začal Francouz ujíždět a v cíli závodu vypsaného na 13 kol byl nakonec o 4,2 sekundy dříve.

Třetí dojel Giorgio Pantano, jenž předjel našeho Jana Charouze na rovince Kemmel. Český pilot svedl ještě litý boj o čtvrtou příčku s Jonny Reidem, když se oba řítili kolo na kolo do Eau Rouge. Z ní vyjel Charouz ještě před ním, nakonec však Reidovi v desátém kole podlehl. Klasifikován byl "až" na pátém místě, za vítězným Grosjeanem zaostal celkem o 27,3 vteřiny.

Francouz, jenž vloni nastupoval ve Formuli 1 za Renault, po závodě prohlásil: "V prvních kole jsem se snažil kontrolovat závod, protože nikdy nevíte, co se může přihodit. Po zastávce v boxech jsem na to přitlačil. Ale nebylo to snadné, měl jsem poruchu na volantu, takže jsem neměl žádné informace. Jinak bylo auto dobré. Věděli jsme, jaké změny musíme pro druhý závod udělat na trati, která se od včerejška trochu změnila."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy