Whitmarsh: Máme zkušenosti, Red Bull ale ještě nevyhrál titul

Whitmarsh, Martin | foto: McLaren

McLaren dokázal v posledních dvou závodech získat double, i když v Turecku to bylo vítězství spíše darem (kvůli nehodě obou jezdců Red Bullu). Během VC Kanady však už stáj z Wolkingu předčila své konkurenty svou vlastní rychlostí. Jenže tým Martina Whitmarshe byl pro VC Kanady pasován za vítěze, protože zdejší okruh konkurenci tak nesvědčí, jako právě McLarenům, a proto Whitmarsh varuje před sílou Red Bullu i nadále.

Vozy z Milton Keynes dokázaly získat pole positon na všech dosud odjetých okruzích kalendáře, až na okruh v Montreálu. Tam pak McLaren získal i double. Jenže všichni dobře ví, že právě Circuit de Gilles Villeneuve vyhovoval „stříbrným“ nejvíce ze všech díky unikátnímu řešení zadního křídla (f-duct) a proto u McLarenu očekávají tvrdý úder od Red Bullu v dalších závodech.

„Hodně šampionátů už bylo vyhráno proto, že někdo využil příležitost. Stejně tak jednoduše ale můžete o mistrovství přijít, když tyto příležitosti využívat nebudete. Adrian (Newey-konstruktér Red Bullu a bývalý zaměstnanec McLarenu, pozn. red.) už několik šampionátu vyhrál, a tak moc dobře ví, jak k takové situaci přistupovat,“ varuje šéf McLarenu.


„Celkově je tento tým velmi silný. My jsme bojovali již o několik titulů a stejně tak i naši jezdci, takže všichni víme, jak moc těžké to bude. Náš tým má možná trošku více zkušeností než Red Bull a naši jezdci chtějí vyhrávat závody. Red Bull však nepodceňujeme. Budou zase silnější, protože oni šampionát nikdy nevyhráli a také to budou moc chtít. Stále je tu ještě Ferrari a nemůžeme odepsat ani Mercedes, i když ti jsou momentálně trošku vzadu,“ říká Martin Whitmarsh.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy