Kubica na rozhodnutí o budoucím angažmá nespěchá

Renault | foto: Lotus F1 Team

Robert Kubica v Kanadě řekl, že zatím nepřemýšlí nad příští sezónou. Reagoval tak na skutečnost, že post, se kterým byl spojován pro příští rok, byl minulý týden obsazen.

Poláka novináři viděli v sezóně 2011 po boku jeho dobrého přítele Fernanda Alonsa ve Ferrari. Maranellská stáj však v minulém týdnu prodloužila smlouvu s Felipem Massou do roku 2012.

Jako nejpravděpodobnější scénář se tak jeví Kubicovo setrvání v Renaultu i v příštím roce. Vyjednávání o prodloužení kontraktu by měla začít po Velké ceně Velké Británie v polovině července. Robert Kubica se v Montrealu nechal slyšet, že v tuto chvíli pro něj není důležité, co bude za rok.

"Nevím, jaká je situace v jiných týmech. Slyšel jsem, že Ferrari podepsalo s Felipem, slyšel jsem, že Red Bull podepsal s Webberem, ale upřímně - já o příštím roce ještě nepřemýšlím. V určitém bodě budu muset učinit rozhodnutí o budoucnosti a učiním ho, ale teď jsem příliš zaneprázdněný přemýšlením nad aktuální situací a závody," řekl Kubica.


Fernando Alonso novým Kubicovým kolegou nebude - alespoň ne příští rok

Renault je Polákovými výkony nadšen. Šéf týmu Eric Boullier prohlásil, že očekává brzký začátek rozhovorů s Kubicou o nové smlouvě poté, co se mu přestup do Ferrari fakticky znemožnil.

"Všechny ty řeči o spojení Robertovi s Ferrari jsou teď pasé, myslím, že trh s jezdci to příliš neovlivní. Teď si můžeme sednout a probrat Robertovu budoucnost s námi," řekl Boullier v Montrealu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy