Williams chce konečně vyrázně zrychlit

Williams | foto: Williams F1 Team

Rubens Barrichello by chtěl vytěžit co možná největší zrychlení z novinek, který tým z Grove pro Kanadu připravil. Poslední závod šampionátu v Turecku byl pro stáj s motory Cosworth velkým zklamáním, když jejich vozy jezdili až ve druhé desítce, to se má teď změnit!

Ještě minulý rok byl Rubens v celkovém pořadí jezdců na krásném druhém místě za svým kolegou Buttonem. Jenže pro letošek přišla změna vozu a ze druhého místa je hned až místo dvanácté.

„Každý se těší z toho, že se vracíme do Kanady. Já nejsem výjimka. Už jsem zde jel 16krát, takže mám s tímto okruhem opravdu hodně zkušeností. Ty by mi mohly pomoci, protože Kanada není zrovna nejjednodušší okruh na naučení. Trať je tvořena z běžných komunikací, takže zde auta moc nedrží. Závodní trať je také velmi úzká,“ popisuje veterán.

„Istanbul byl úplně jiným typem okruhu. Obě tratě vyžadují i jiný aero paket. Na závod vezeme nějaké nové části vozu a vím, že tým se opravdu tvrdě snaží zlepšovat náš výkon. Na této trati jsem už párkrát dojel na pódiu a mám jí rád. Jsem tedy optimista a doufám v dobrý výsledek,“ říká Brazilec, který minulý mesíc oslavil 38. narozeniny. Vítězství z této trati však Rubensi stále uniká...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy