Hamiltonovi bylo řečeno, že jej Button nebude předjíždět

gp monaka | foto: McLaren

Po skončení Velké ceny Turecka Lewis Hamilton příliš velkou radostí neoplýval. Atmosféra byla zřejmě i u McLarenu, jak vyplývá z videa, které dnes zveřejnila FOM.

Hamiltonovi i Button dostali ve stejnou dobu příkaz, aby šetřili palivo. Potud vše v pořádku, znamenalo by to, že piloti zachovají status quo a dojedou v poklidu na daných pozicích.

Ze rádiové komunikace ovšem vyplývá, že Hamilton byl rádiem o tom, že jej Button nepředjede. Krátce nato ovšem úřadující mistr světa nasadil k útočnému manévru a před svého týmového kolegu se dostal. Došlo na litou bitvu, která skončila na výjezdu ze zatáčky č. 1, v níž se Lewisovi díky chybnému nájezdu na cílovou rovinku podařilo získat místo zpět.

Přepis rádiové komunikace:
Lewis: Kluci, Jenson se ke mně přibližuje.
McLaren: Rozumím, Lewisi.
Lewis: Předjede mě Jenson, pokud zvolním?
McLaren: Ne, Lewisi. Ne.

Zdá se, že Button využil toho, že je Hamiltonovi blízko a nejel defenzivní stopu, a to navzdory opačným instrukcím týmu - v rámci vidiny sedmi bodů navíc nasadil k předjetí. Hamilton jej krátce nato znovu předjel, ovšem byť stál na nejvyšším stupínku, přesto kvůli toho vypadal docela zasmušile a neprojevoval tolik radosti, jak se na vítěze patří.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy