Kubica potěšen novým předním křídlem

gp monaka | foto: Lotus F1 Team

Pátek byl v podání Renaultu velmi solidním z pohledu výsledků. Jezdci byli v prvním tréninku na pozicích 6 a7, ve druhém na pozicích 8 a 9. V týmu však vládne spokojenost s novým předním přítlačným křídlem.

Renault by až do konce letošní sezony v reakci na solidní výkonnost v každém závodu rád představil nějaký nový update.

„Ráno nebyli podmínky na trati ideální, ale podařilo se nám zajet několik jízd, abychom mohli vyvážit balanc auta a mohli se také rozhodnout, kterým směrem se vydat se set-upem. Zkoušeli jsme nové přední křídlo, které nám, jak se zdá, dává v porovnání s předchozí generací určité zrychlení,“ říká Polák.

„Odpoledne jsme se hlavně soustředili na zlepšení vyvážení auta a měl jsem také dlouhý stint s gumami Option (měkká směs), abychom zjistili jejich opotřebení. Všechno šlo docela dobře, ale ještě před kvalifikací budeme potřebovat nějaké vylepšení vyvážení,“ dodal Kubica.


Nové do detailů propracované přední křídlo Renaultu R30

„Jsem rád, že jsme zpět zde v Istanbulu. Tento okruh mám rád a vloni jsem zde vyhrál závod GP2. Celkově to byl dobrý den. Začínali jsme se základním nastavení a dopoledne i pak odpoledne jsme se snažili vylepšit vyvážení. Auto ke konci dne už jezdilo docela dobře, ale stále ještě musíme něco vyladit. Takže na tom ještě přes noc zapracujeme, abychom byli optimálně připraveni na poslední trénink,“ říká Vitalij Petrov.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy