Lídr šampionátu Webber nevylučuje, že po sezoně změní tým

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Lídr mistrovství světa F1 a vítěz dvou letošních závodů Mark Webber prohlásil, že nevylučuje možnost přestupu do jiné stáje, až na konci sezony vyprší jeho kontrakt s týmem Red Bull.

Třiatřicetiletý Australan se dostal do čela šampionátu, které sdílí se svým stájovým kolegou Sebastianem Vettelem, poté, co vyhrál poslední dva závody, Velkou cenu Španělska a Velkou cenu Monaka. Vzhledem k tomu, že mu letos končí smlouva, stal se jednou z klíčových postav na trhu pilotů. Ačkoli připouští, že je v týmu Red Bull spokojený, nechává otevřenou i možnost, že půjde někam jinam. Volných míst bude hned několik, například u Ferrari vyprší smlouva na konci sezony i Felipemu Massovi.

"Jen jsem vyhrál dva závody a lidi se mě už ptají, kam půjdu, za koho budu jezdit příští rok," řekl Webber. "Mám hodně blízko k lidem v Red Bullu, hodně jsme spolu zažili a mám s nimi skvělé vztahy. V tomhle byznysu se ale věci mění velmi rychle, člověk neví, co se stane v příští chvíli," dodal Webber, který očekává, že se o jeho budoucnosti rozhodne do začátku července, kdy se koná Velká cena Velké Británie.

"V téhle chvíli myslím jen na další závod, což je příští víkend Velká cena Turecka. Ostatní přijde samo. Jsou tady ještě stovky bodů k rozdělení a já se soustředím jen na svou práci. Řekl bych, že otázka další sezony bude jasnější během šesti týdnů nebo tak nějak. Ale co je nejdůležitější, pořád mám velkou chuť do závodění," řekl Australan.

Webber se ještě vrátil ke svému vítězství ve Velké ceně Monaka, která je pro většinu jezdců nejprestižnějším závodem roku. "Dost mě to zasáhlo, večeře s princem byla něco neuvěřitelného, byl jsem součástí historie. Nikdy nezapomenu na ohňostroj nad střechami, byl to skvělý konec neuvěřitelného týdne v mém životě," vzpomíná Webber, který se do ulic Monte Carla vrátil den po svém vítězství, aby si ho připomněl.

"Jel jsem po stejné trati ve svém cestovním voze, jen abych si to připomněl," řekl Australan. "Při závodě jsem byl pěkně napjatý. Vím, jak těžké je tady vyhrát. Malá chyba, a závod je pryč. Potřeboval jsem se na to znovu podívat," dodal.

Šéf týmu Red Bull Christian Horner tento týden prohlásil, že nepochybuje o tom, že se s Webberem dohodne na nové smlouvě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy