Velká cena USA v New Yorku? Možná na venkově v Monticellu, nikoliv v centru!

gp singapuru | foto: Red Bull Racing

Stát New York se stále může stát hostitelem Velké ceny Spojených států. Své plány na uspořádání závody chystá Automobilový klub v Monticellu, které je od Manhattanu vzdáleno 90 min jízdy.

Před několika týdny se v centru New Yorku proti plánu uspořádat závod Formule 1 v centru velkoměsta vzedmula velká vlna nevole, proti se postavil i starosta New Jersey, kudy měla vést trať.

Nyní vychází najevo, že se plány na závod kují nedaleko New Yorku na úpatí pohoří Catskill Mountains. Prezident tamějšího automobilového klubu Ari Strauss přiznal setkání s Bernie Ecclestonem a dvorním architektem F1 okruhů Hermannem Tilkem.

"Před několika měsíci jsme se s předsedou klubu Billem McMichaelem sešli s Berniem Ecclestonem, výkonným ředitelem společnosti Formula One Management, a diskutovali jsme o podmínkách 10letého exkluzivního hostování Velké ceny Spojených států Automobilovým klubem Monticello.


Monticello - mapka okruhu

Krátce na to u nás strávil nějaký čas Hermann Tilke, hlavní návrhář okruhů pro F1, a potvrdil, že trať a okolní nemovitosti by byly po drobných úpravách okruhu výborným místem pro uskutečnění Velké ceny.

S Billem se snažíme zajistit podporu místních, státních a federálních politiků a organizaci od té doby, co jsme od FOM obdrželi dopis, v němž potvrzují své naděje v uspořádání Velké ceny Spojených států v Monticellu," uvedl Strauss.


Letecký pohled na americký okruh

Přestože mu svůj zájem potvrdil i Ecclestone, přiznává, že ke smlouvě s F1 je ještě daleko: "Zajistit F1 by bylo jako vyhrát Olympiádu, konkurence je tvrdá a tohle není uzavřená věc. Byť jsou vyhlídky Automobilového klubu Monticello vzrušující, zůstáváme zaměřeni na jádro našeho podnikání: na klub a jeho členy."

Okruh v Monticellu vypadá velmi zajímavě, obsahuje velké převýšení, dlouhou rovinku i pestrou směsici  22 zatáček. Jeho délka činí 6 597 m.


Video z průjezdu okruhem

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy