Red Bull s F-kanálem možná v Turecku

gp bahrajnu | foto: Red Bull Racing

Red Bull Racing by mohl představit svoji podobu F-kanálu při VC v Turecku. Už tak velmi rychlému vozu RB6 by toto řešení mělo přinést další zrychlení. Jezdci Vettel a Webber by mohli zrychlit na rovinkách, kde jsou zatím Red Bully pomalé.

Po Velké Ceně ve Španělsku ostatní týmy začínají připouštět, že na Red Bull prostě nemají. Jenže tým z Milton Keysu nechce usnout na vavřínech a plánuje představení dalších vylepšení. „Plánujeme další vylepšení zadního křídla, například o systém F-kanálu. Na trati v Istanbulu bychom mohli toto řešení představit,“ říká Horner.

Christian Horner také přiznal, že byl mile překvapen zlepšením vozu RB6, které Adrian Newey se svým týmem techniků pro začátek evropské části sezony připravil. „Těsně před závodem jsme se rozhodli použít určité vylepšení, které jsme neměli možnost ani otestovat v pátek, protože prostě nestačilo dorazit.“

"V Barceloně jsme měli evoluci našeho vozu z Bahrajnu. Adrian se svým týmem techniků měli opravdu velmi málo času, ale vylepšení stihli připravit. Byla to opravdová zkouška chlapců v továrně,“
zakončil Horner. Red Bull se systémem F-kanálu nemusí spěchat, protože v Monaku nebude mít takový účinek (krátké rovinky) jako třeba v Turecku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy