F1 by se mohla vrátit do USA už v roce 2012

gp usa | foto: wallpaperweb.org

Americké město Jersey City, součást metropolitní oblasti New Yorku, plánuje předložit nabídku na pořádání závodu F1, Velká cena by se tam mohla konat už v roce 2012.

Závod v New Yorku a návrat mistrovství světa F1 do USA jsou velkým snem šéfa F1 Bernieho Ecclestona, který by se brzy mohl splnit. "S mimořádnou kulisou panoramatu města New Yorku by Velká cena v Jersey City a návrat F1 do USA určitě zvýšily prodej lístků a také poskytly úchvatné televizní záběry. Pro zvýšení efektu by Jersey City mohlo následovat Singapur a připravit noční závod," uvedli pořadatelé, kteří chystají 5,8 kilometru dlouhý okruh v Liberty State Parku, měli by zájem o pětiletý kontrakt.

Nadšení však nejsou obyvatelé Jersey City. "Když už chceme udělat něco pro tento park, prioritou by mělo být zdraví našich obyvatel," prohlásil člen městské rady Steven Fulop.

"Určitě potřebujeme víc nová sportoviště než závodní trať," dodal. "Jsme teprve ve fázi přípravných rozhovorů," uklidňoval situaci primátor města Jerremiah Healy. "Je pravda, že v tomto případě jde o něco, co opravdu není v nejlepším zájmu Jersey City a Liberty State Parku," připustil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy