Alonso: Ve Ferrari je po odchodu Schumachera volněji

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Rozhodnutí Michaela Schumachera vrátit se do Mercedesu a ne zpět do Ferrari Alonsovi pomohlo se rychle v Maranellu zabydlet.

Navíc po vítězství hned v prvním závodu v barvách Ferrari v Bahrajnu rozhodně nezůstává v Schumiho stínu. "Nyní jsme asi trochu volnější," prohlásil Fernando Alonso o životě uvnitř Ferrari v post-schumacherovské éře pro italské noviny Corriere della Sera.

Co říká Fernando na dosavadní slabší Schumacherovy výkony - je překvapen? "Ano, a hodně. Ještě více mě překvapilo, že se vrátil. S takovou minulostí mohl vést klidný život."

Alonso se dále dotkl konkurenceschopnosti Ferrari a jeho rivalů, sebevědomí mu jako obvykle nechybí, za favorita na titul totiž považuje svůj tým: "Red Bull je silnější v kvalifikacích a jsou velmi rychlí, v závodě však na ně máme. McLaren ví, jak své auto velmi rychle vyvíjet, ani my ale nežertujeme. Když to shrnu: Ferrari je favoritem na vítězství v šampionátu!"

Splňuje zatím Ferrari jeho původní představy? "Ne, je to jiné. Dokonce lepší.  Čekal jsem, že půjdu k nejsilnějšímu týmu, jenž je schopen těžit ze svého potenciálu. Ferrari je ale něco více: vášeň, filozofie, způsob života. Jsem těmi emocemi nakažený."


Fernando Alonso v Číně

Spolupráci s Massou si údajně i přes předjetí v Číně užívá: "S Felipem se doplňujeme. Pokud mi něco schází v zatáčkách, pak to nechybí u něj, v některých částech jsem zase rychlejší já. Učit se jeden od druhého je tajemstvím. A kdo by mohl nám mohl dělat problémy? Button s Hamiltonem.

Na dotaz, zda by zopakoval předjížděcí manévr na svého týmového kolegu při nájezdu do boxů v Číně, na závěr řekl: "Určitě ano."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy