Kubica by si zasloužil vyhrát titul

gp bahrajnu | foto: Renault Sport F1

Šéf majoritního akcionáře závodního týmu Renaultu - skupiny Genii - Gerard Lopez tvrdí, že Robert Kubica má vše potřebné pro to, aby se jednoho dne stal mistrem světa.

Polák po nemastných-neslaných výkonech v loňské sezóně, kdy jezdil v barvách BMW Sauberu, letos dosahuje s Renaultem parádních výsledků, když v posledních třech závodech dojel druhý, třetí a pátý. Někteří jej díky tomu již spojují s Ferrari, kde by údajně mohl nahradit Felipeho Massu.

"Roberta znám z BMW, ještě před tím, než vstoupil do F1. Jsem velmi silně přesvědčen, že co se týče čisté rychlosti a charakteru, je jedním z mála pilotů, kteří by si zasloužili vyhrát titul mistra světa," tvrdí Lopez.

"V Číně to byl z našeho pohledu velmi dobrý závod. Základem bylo, že tým nedělal žádné chyby, správně se rozhodoval - což ostatně dělá od počátku sezóny. Mám radost z Vitalije, jaký výkon předváděl po nováčkovské chybě, kdy dostal smyk. Déšť je prubířským kamenem, který vám toho o pilotech prozradí mnoho, protože zvyšuje nároky na řízení. Takže práce, kterou v dešti odvedl, byla úžasná."


Kubica se řítí na cílovou rovinku v Šanghaji

Renault podle něj potřebuje zlepšit rychlost v kvalifikaci: "V kvalifikaci je Robert tam, kde bychom nyní měli být - zřejmě někde mezi 6. a 8. místem. Vitalij bojuje o desáté, což je na nováčka samozřejmě výborné. V závodech si vedeme lépe. Vůz se v nich pohybuje zhruba tam, kde jsme  očekávali, velmi usilovně proto pracujeme na zrychlení v kvalifikaci.

Když jsme převzali tým, obzvlášť tvrdě jsme pracovali na vývoji. Novinky nasazujeme téměř v každém závodě, máme tedy velmi agresivní plán vývoje. Pokud si vzpomenete, během posledního testu v Barceloně [v únoru] jsme nikterak nezářili, do Bahrajnu jsme přivezli velká vylepšení a vůz byl jiný. Je samozřejmě dobrý.


Petrov v Číně příjemně překvapil - poradil si na závěr s Schumacherem i Webberem

Pro Barcelonu máme připraveny také nové díly, je to ale velká cena i pro ostatní týmy, které tam rovněž představí velká vylepšení. Doufáme, že je doženeme, uvidíme. Prozradí nám to, jak na tom jsme, podle toho se to bude dále vyvíjet."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy